Blog

   

IsoAcoustics rezgéselnyelő talp teszt

Hatékony kiegészítő, nem csak hangfalakhoz!

 

 

Ezúttal olyan terméket próbáltunk ki, amely az akusztikai elcsatolást használva, képes a hangfalak hangját feljavítani, jobban mondva, a hibáikat csökkenteni. Első ránézésre semmi varázslat, egy nagyon szilárd „műanyag” tartó szerkezet, néhány fémrudacska, és jó vaskos gumi alátétek segítenek, hogy stúdió vagy hifi hangfalaink, netalán készülékeink jobb minőséget szolgáltassanak.

 

IsoAcoustics_allvany

Az IsoAcoustics kínálatában kizárólag hangfalállványok szerepelnek. Ezúttal nem hagyományos, tízkilós tömegű, vasból készült állványra kell gondolni. Ezek kevésbé súlyos darabok, sokkal inkább talpaknak nevezhetnénk őket, de a tetejüket és az aljukat egyaránt vastag gumikorongok fedik. A kialakításból fakadóan a hangfallal és a hangfal alatti felülettel érintkező részek anyaga is gumi, ami nem csak csúszásgátló, hanem rezgéselnyelő szempontból is érthetően előnyös. Látszólagos egyszerűségük ellenére az IsoAcoustitcstermékekben felhasznált anyagok mögött hosszú kutató munkálatok állnak. A gyártó által kifejlesztett rendszert amerikai és nemzetközi szabadalom védi.

Miért lenne szükség egy hangfalnak rezgéselnyelő talpakra? Sétáljunk oda a hangsugárzónk mellé, miközben szól rajta a zene, és érintsük meg az oldalát vagy a tetejét. Ha nem valamilyen high end, agyoncsillapított doboz birtokosai vagyunk, akkor szinte biztos, hogy lágy vibrációt fogunk érezni. Ennek oka, hogy a membránok villámgyorsan ugrálnak előre-hátra, és mozgásukat a ház többnyire átveszi. Ha a hangfalat csak úgy letesszük a földre vagy egy polcra, akkor az alatta lévő felület szintén további rezgéseket vesz át. És ez lényegében rontja a hangminőséget, mivel a hangdoboz akusztikailag instabillá válik, amint nagy felülettel érintkezik és az a felület is „megszólal”. Ezért szokott sok hangfalgyártó gumi vagy szilikon anyagú, felragasztható tappancsokat mellékelni a csomaghoz. A menetes szárral rögzülő tüskék az állódobozok tartozékai, de értelemszerűen a kicsiknek ugyanúgy létszükséglete az akusztikus elcsatolás. Az IsoAcoustics termékei bizonyos értelemben olyanok, mint ha e „tappancsok” felturbózott változatai volnának. Ráadásul a cég azokra is gondolt, akik mélysugárzóhoz, vagy hangszer erősítőhöz keresnek ilyen megoldást.

 

Olvassa el a teljes cikket itt: [http://www.av-online.hu]SZERETNE TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEKET?
IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, AMIT EGY -5%-OS KUPONNAL KÖSZÖNÜNK MEG!
Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki!